Staat van Wijk bij Duurstede

  • Project details



    opdrachtgeverTelos
    start datum2011-11-01
    document

    “Het is goed om eens in de zoveel tijd stil te staan bij al die ontwikkelingen die we doormaken en ons te spiegelen aan onze eigen ambities„

    Robbert Peek, Wethouder - Gemeente Wijk bij Duurstede

Economisch profiel - Capaciteit WO en HBO


Indicator 4 Capaciteit WO en HBO
Profit Economisch profiel
Eis Er is sprake van een gediversificeerde economische structuur.
Kleurcode orange
Omschrijving indicator
Het aantal leerlingen HBO/WO (woonachtig in de gemeente Wijk bij Duurstede) op de totale bevolking van de gemeente Wijk bij Duurstede.
Relatie eis
De indicator beoogt de verspreiding van de kennis weer te geven. De totale scholingscapaciteit in WO en HBO per provincie wordt uitgedrukt als het aantal voltijd en deeltijdstudenten in dit type onderwijs als aandeel op de totale bevolking. Voor een onderneming zijn het opleidingsniveau en de vaardigheden van de beroepsbevolking zeer belangrijk. Voor een goed ontwikkeld bedrijfsleven is toegang tot hoogwaardige kennis en gekwalificeerd personeel essentieel. Het wetenschappelijk en technologisch arbeidspotentieel van een land zorgt voor het merendeel van de innovaties. Dit wetenschappelijk en technologisch arbeidspotentieel wordt geoperationaliseerd als arbeidspotentieel dat een opleiding heeft op HBO- of academisch niveau. We kunnen bij kennis en innovatie een onderscheid maken tussen ‘embodied’ en ‘disembodied knowledge’. Bij ‘embodied knowledge’ gaat het dus om kennis die arbeidskrachten bezitten, wat bij deze indicator aan de orde is. De ‘disembodied knowledge’ wordt ondervangen in de voorraad Economisch profiel.
Eenheid percentage
(Des)aggregatie Gemeente
Weging 12.5
Richting +
Norm Rood < 2%
Norm Oranje 2% - 3%
Norm Groen 3% - 5%
Norm Goud > 5%
Data bronnen CBS, 2010
Waarde 2.48
Benchmark

Andere duurzaamheidmetingen