Duurzaamheidbalans Brabant 2010

  • Project details



    opdrachtgeverTelos
    start datum2010-01-01
    document

    “De balans is voor Brabant, niet van de provincie„

    W.B.H.J. van de Donk, Commissaris van de Koningin - Provincie Noord-Brabant

Sociale participatie - contact andere etniciteiten


Indicator 1 contact andere etniciteiten
People Sociale participatie
Eis Iedereen heeft het recht om zijn eigen identiteit en diversiteit te koesteren en uit te dragen, in woord en edrag, zolang dit anderen niet beperkt om hetzelfde te doen.
Kleurcode orange
Omschrijving indicator
Het percentage mensen dat zegt regelmatig contact te hebben met buurtgenoten met een andere etnische achtergrond dan zijzelf.
Relatie eis
Deze indicator kijkt naar hoe mensen in de eigen buurt omgaan met andere etniciteiten. Aan de deelnemers van het Brabantpanel is in 2006 en in 2010 de stelling voorgelegd: “Ik heb regelmatig contact met buurtgenoten die een andere etnische achtergrond hebben dan ikzelf” waarop men op een vijfpuntsschaal kon antwoorden van helemaal mee eens tot helemaal mee oneens. Tevens bestond de mogelijkheid om weet niet, geen mening of niet van toepassing te antwoorden. In de vragenlijst van 2010 is, in tegenstelling tot 2006, expliciet in de toelichting aangegeven dat als er in de buurt geen mensen wonen met een andere etnische achtergrond dan zijzelf ‘niet van toepassing’ kan worden geantwoord. Om de resultaten van 2010 met die van 2006 te kunnen vergelijken is dat verschil in de analyse buiten beschouwing gelaten.
Eenheid percentage
(Des)aggregatie
Weging 12.5
Richting +
Norm Rood < 10%
Norm Oranje 10% - 20%
Norm Groen 20% - 30%
Norm Goud > 30%
Data bronnen Brabantpanel Duurzaamheid
Waarde 19.1
Benchmark
Er is voor deze indicator geen benchmark beschikbaar.

Andere duurzaamheidmetingen