Duurzaamheidbalans Brabant 2010

  • Project details



    opdrachtgeverTelos
    start datum2010-01-01
    document

    “De balans is voor Brabant, niet van de provincie„

    W.B.H.J. van de Donk, Commissaris van de Koningin - Provincie Noord-Brabant

Economisch structuur - aandeel starters


Indicator 4 aandeel starters
Profit Economisch structuur
Eis De economische structuur van Brabant wordt permanent versterkt en vernieuwd door de komst van startende ondernemingen en zich nieuw in Brabant vestigende ondernemingen.
Kleurcode green
Omschrijving indicator
De economische structuur van Brabant wordt permanent versterkt en vernieuwd door de komst van startende ondernemingen en zich nieuw in Brabant vestigende ondernemingen.
Relatie eis
Nieuwe bedrijven hebben een positieve invloed op de werkgelegenheid. Ook hebben nieuwe startende bedrijven een positieve invloed op de ontwikkeling van de arbeidsproductiviteit. Dit zit hem niet zozeer in de eigen initiƫle arbeidsproductiviteit (deze is immers bij de start laag), maar vooral in hun positieve invloed op de structurele ontwikkeling van de arbeidsproductiviteit. Dit komt enerzijds doordat bestaande bedrijven hun gedrag aanpassen en anderzijds doordat startende ondernemingen in de tijd een snelle groei van de arbeidsproductiviteit laten zien. Nieuwe startende ondernemingen hebben vaak prikkelende en vernieuwende inzichten en dwingen daarmee bestaande bedrijven scherp te blijven, zich aan te passen aan de zich wijzende concurrentieverhoudingen op hun markten.
Eenheid percentage
(Des)aggregatie
Weging 25
Richting +
Norm Rood < 4%
Norm Oranje 4% - 6%
Norm Groen 6% - 10%
Norm Goud > 10%
Data bronnen KvK, 2009
Waarde 7.61
Benchmark

Andere duurzaamheidmetingen