Staat van Utrecht 2010

  • Project details



    opdrachtgeverTelos
    start datum2011-03-11
    document

    “De grootste uitdaging is om balans te houden„

    R.C. Robbertsen, Commissaris van de Koningin - Provincie Utrecht

Participatie en ontwikkeling - levenlang leren


Indicator 2 levenlang leren
People Participatie en ontwikkeling
Eis Iedereen heeft de kans om zich dusdanig te ontwikkelen dat hij of zij ecoomisch en sociaal kan blijven participeren en dat zijn of haar compenteites blijven aansluiten op de maatschappelijke behoefte.
Kleurcode green
Omschrijving indicator
De participatie wordt uitgedrukt als aandeel van het totaal aantal mensen dat participeert in 'een leven lang leren' activiteiten in de totale bevolking tussen de 25 en 65 jaar.
Relatie eis
De zogenaamde Lissabon-strategie is er op gericht er voor te zorgen dat de EU in 2010 de meest concurrerende en dynamische kennis economie van de wereld zal zijn. Daarbij gaat het om het realiseren van zowel een duurzame economische groei met meer en betere banen e een hechtere sociale samenhang. Een van de doelen die daarbij geformuleerd zijn, heeft betrekking op het aantal mensen dat participeert in zogeheten 'een leven lang leren' activiteiten. Een leven lang leren wordt van belang geacht omdat in een kennisintensieve samenleving de aawezige kennis snel veroudert. Het up-to-date houden van de aanwezige kennis is derhalve van groot belang.
Eenheid percentage
(Des)aggregatie Provincie
Weging 15
Richting +
Norm Rood < 8%
Norm Oranje 8% - 12%
Norm Groen 12% - 20%
Norm Goud > 20%
Data bronnen Eurostat, 2008
Waarde 19.25
Benchmark
Er is voor deze indicator geen benchmark beschikbaar.

Andere duurzaamheidmetingen